Cel mai bun medicament

E minunat sa razi, nu-i asa?

Sa te scuturi de ras la o gluma buna, in timp ce vizionezi o comedie sau cand povestesti ceva amuzant cu prietenii?

Amintiti-va de hohotele de ras ale unui bebelus, de bucuria lui din toata inima! Este unul din cele mai minunate sunete, nu-i asa?

Rasul iti intareste sistemul imunitar, iti creeaza buna dispozitie de zile mari, micsoreaza durerea si te protejeaza de efectele devastatoare ale stessului.

Sa cautam ocaziile in care sa radem, sa ne inconjuram de oameni optimisti, veseli!

Norman Cousins s-a vindecat de o boala cronica in 1964 cu un “regim” propriu de ras si vitamine. Solutia gasita atunci de el se foloseste si astazi in razboiul cu cancerul.

Dar exista si o parte intunecata de care e bine sa tinem seama! Subconstientul nostru nu are simtul umorului! El primeste sarcini si atat! Nu face diferenta intre bine/rau, trist/vesel, etc. Asa ca acordati atentie autoironiei si glumelor “nesarate” facute pe seama celor din jur, in special pe seama copiilor! Folositi-va umorul intr-un mod inteligent si cu iubire de sine si de aproape, pentru a face lumea mai buna si nu pentru a rani!

Admir oamenii care vad partea plina a paharului, care gasesc un motiv de bucurie in aproape orice li se intampla!

Pentru acest lucru insa trebuie sa fim prezenti, constienti, sa cautam situatiile fericite. Sa ne supraveghem gandurile si cuvintele pentru ca ele sunt creatoare, ne modeleaza existenta. Sa creem spatiu in interiorul nostru pentru iubire si bucurie. Nu e usor, mai ales in ziua de azi cu atata informatie negativa, dar cu exercitiu si consecventa acest obiectiv poate fi atins!

In Biblie scrie de 820 de ori “Bucurati-va!”, mai mult in Epistola intai catre tesaloniceni a Sfantului Apostol Pavel, 5:16, indemnul este “Bucurati-va pururea!”.

Asa ca va doresc si imi doresc sa ne bucuram de-a pururea si, in orice situatie am fi sa privim din mai multe puncte de vedere pana gasim unul care sa ne bucure! 🙂

Vera

bucurieCa un punct de plecare sa il ascultam pe Bobby McFerrin cu “Don’t worry, be happy”! 🙂

Sursa mea de inspiratie pentru acest articol este o persoana foarte draga mie de la care invat necontenit! Sa ai parte numai de bucurii, binecuvantata Louise Hay!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s